Raser

Skaffa en Whippet

2017-05-07 20:41 #0 av: Chanela

Om man vill skaffa en Whippet, vad måste man tänka på då? Jag har länge tittat på Whippet men undrar om det är en ras för mig. 

Berätta för mig, en nykomling i vinthund världen!

Är uppvuxen med en Dvärg schnauzer. 

- Stanna upp och känn efter vad du vill, våga ta risker - 

Medarbetare på Au Pair, Hobbyfotograf, bilder DeviantArt - Discord lover

Anmäl
2017-05-09 22:34 #1 av: Wenniz

Jag är själv whippetägare och skulle nog säga nr #1 är att du får vara beredd på att allt som är mjukt och mysigt är en whippets plats, du kommer aldrig känna dig ensam i sängen med en whippet i huset. Skrattar

Rasen i sig är en ganska enkel, tycker om närhet och familjen är det viktigaste för en whippet. Väldigt påhittiga och riktiga clowner kan vara, man har aldrig tråkigt med en whippet. Vissa idivider behöver springa av sig några gånger i veckan och aktiveras gärna med lite hjärngympa.

Är det något specifikt du vill veta om rasen? :)

Anmäl
2017-05-21 14:06 #2 av: Changrila

Räkna med att whippet i jämförelse med dvärgschnauzer är mer självständig, mer svårmotiverad i träning, har mycket starkare jaktlust och ett större behov av att springa lösa. Sedan är whippet generellt sett tystare och har inte lika stort behov av mental träning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.